poniedziałek, 30 stycznia 2017

CARPACIO Z BURAKA - PRZEPIS

POSTNE 

CARPACIO Z BURAKA

PRZEPIS




Na poście warzywno-owocowym czasem spotykamy się przypadkiem z wizytami w restauracji i wtedy nas ssie na samą myśl o czymś innym:( . 
Myślę, że ten przepis pozwoli poczuć Wam się  jak w wykwintnej restauracji ponieważ jego smak i wygląd jest właśnie taki :).


Składniki : 



1. Ugotowany czerwony burak 


2. Biała rzodkiew 1 sztuka


3.Ocet jabłkowy własny 


4.Przyprawy: czosnek granulowany, zioła prowansalskie, sól . Mieszamy je razem z kieliszkiem octu jabłkowego


5. Roszponka zielona


Przyrządzenie:


1. Buraka gotowanego studzimy następnie kroimy w cieniutkie plasterki


2. Posypujemy rzodkwią pokrojoną w kostkę i polewamy sosem z kieliszka



3. Ozdabiamy, posypujemy listkami świeżej roszponki

Prawda ,że proste?  a jakie smaczne :)

DORISS ŻYCZY WAM SMACZNEGO


Zapraszam na nasz FanPage na Facebooku

Zapraszam do Grupy wsparcia na Facebooku 

Zapraszam na Kanał na YouTube

1 komentarz:

  1. Brzmi apetycznie a jak sie samemu robi ocet jabłkowy? Mozna go na poscie?;)

    OdpowiedzUsuń