poniedziałek, 30 stycznia 2017

SOKI WARZYWNE PRZEPISY

SOKI WARZYWNE

KOMPOZYCJE
SOKI ZIELONE
(ilość warzywa i owocu dowolna wedle uznania)
1. Seler naciowy, korzeń pietruszki, jabłko, cytryna, imbir ( wyciskamy lub wirujemy)
2. Jarmuż, jabłko, cytryna (wyciskamy)
3. Brokuł, seler naciowy, jabłko, cytryna (wyciskamy)
4. Grejfrut, zielona pietruszka, marchew (wyciskamy)

SOKI CZERWONE


1.Pomidory, woda, sól, pieprz (zblenderować)
2.Pomidory, papryka czerwona, papryka ostra w przyprawie, sól (wycisnąć)
3. Marchew, papryka czerwona, korzeń pietruszki (wycisnąć)

SOKI POMARAŃCZOWE

1. Sok z Marchwi ( wycisnąć lub odwirować)
2. Marchew, jabłko (wycisnąć lub odwirować)
3. Marchew, jabłko, korzeń pietruszki (wycisnąć lub odwirować)

SOKI NA BAZIE BURAKA

1. Burak czerwony, jabłko, marchew (wycisnąć lub odwirować)
2. Burak czerwony, sok z cytryny (wycisnąć lub odwirować)
3. Burak czerwony, grejfrut ,jabłko, imbir (wycisnąć lub odwirować)



Zapraszam na nasz FanPage na Facebooku
https://www.facebook.com/PostneKulinaria

Zapraszam na naszą grupę wsparcie na poście warzywno owocowym wg dr Ewy Dąbrowskiej
https://www.facebook.com/groups/238454989827773

Nasz kanał na YouTube
Kanał YouTube - Zdrowe Żywienie

Nasz BLOG
http://postnekulinaria.blogspot.com/

1 komentarz:

  1. czy grejpfruta musimy wycisnaac czy można zblendowac

    OdpowiedzUsuń