FASZEROWANA PAPRYKA
PRZEPIS
SKŁADNIKI:
4 Czerwone papryki
4 Ogórki kiszone
1 Cukinia
1 Jabłko
1 Por
1/2 cebuli
1 Seler naciowy
1 Papryka zielona lub żółta
1/2 Kalafiora
Koper
3 ząbki czosnku
Natka pietruszki
Zioła prowansalskie
PRZYGOTOWANIE:
Wszystko umyć. Paprykę czerwoną - odkroić czapeczki z łodygą i ułożyć na papierze do pieczenia lub blaszce. Kalafior ugotować i zblenderować na gładką masę razem z czosnkiem.
Resztę warzyw pokroić w kostkę, cukinia ma być w skórkach i włożyć na głębszą patelnię i poddusić w ziołach prowansalskich.
Podduszone warzywa zalać zblenderowaną pastą z kalafiora, dołożyć koper.
Gotowy farsz wyłożyć w papryki, które oczekują na blaszce.
Piec 40 minut na 200 stopni na termoobiegu.
Po upieczeniu posypać dla dekoracji zieloną natką pietruszki.
Życzę smacznego :).
Zapraszam Was na FUN PAGE Postne Kulinaria gdzie będziecie mieli wszystko poukładane
https://www.facebook.com/PostneKulinaria/
Zapraszamy do grupy Wsparcia na fb
https://www.facebook.com/groups/238454989827773/
Zapraszam do obejrzenia jak mój mąż poradził sobie z Postem propagowanym przez Dr Ewę Dąbrowską
Zapraszam Was na FUN PAGE Postne Kulinaria gdzie będziecie mieli wszystko poukładane
https://www.facebook.com/PostneKulinaria/
Zapraszamy do grupy Wsparcia na fb
https://www.facebook.com/groups/238454989827773/
Zapraszam do obejrzenia jak mój mąż poradził sobie z Postem propagowanym przez Dr Ewę Dąbrowską
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz