piątek, 10 lutego 2017

Faszerowane Cukinie na Post- Przepis


FASZEROWANE CUKINKI
PRZEPIS




SKŁADNIKI:

 4 Cukinie
1 Jabłko
4 Ogórki kiszone
1/2 Papryka czerwona 
1/2 papryka żółta
Pomidorki koktailowe
Ząbek czosnku
Plaster dyni piżmowej
Natka pietruszki
Koperek
Cebula pokrojona w kostkę

PRZYGOTOWANIE:

Cukinie wydrążyć i środek pokroić w kostkę, resztę warzyw i jabłko także pokroić w kosteczkę , Pomidorki koktailowe na pół pokroić. Koperek pokroić i wszystko razem wymieszać w misce. Przyprawić to solą, ziołami prowansalskimi i czosnkiem startym na tarce, papryką czerwoną wędzoną. 
Cukinie wydrążone ułożyć na blaszce albo na papierze i włożyć  do nich farsz. Zapiekać w piekarniku ok 40 min na 200 stopni na termoobiegu.
Po upieczeniu posypać świeżą natką pietruszki.

Możemy także zrobić dodatkowo pastę pomidorową i zmieszać z farszem i tak faszerować cukinie :),

UWAGA!
 FARSZ Z FASZEROWANYCH CUKINII MOŻEMY JEŚĆ NA SUROWO TAKŻE :).

SMACZNEGO :)

Zapraszam na nasz FUN PAGE Postne Kulinaria gdzie będziecie mieli wszystko poukładane po kolei

Zapraszam do grupy wsparcia na fb

Zapraszam na film świadectwo po poście 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz