FASZEROWANE CUKINKI
PRZEPIS
SKŁADNIKI:
4 Cukinie
1 Jabłko
4 Ogórki kiszone
1/2 Papryka czerwona
1/2 papryka żółta
Pomidorki koktailowe
Ząbek czosnku
Plaster dyni piżmowej
Natka pietruszki
Koperek
Cebula pokrojona w kostkę
PRZYGOTOWANIE:
Cukinie wydrążyć i środek pokroić w kostkę, resztę warzyw i jabłko także pokroić w kosteczkę , Pomidorki koktailowe na pół pokroić. Koperek pokroić i wszystko razem wymieszać w misce. Przyprawić to solą, ziołami prowansalskimi i czosnkiem startym na tarce, papryką czerwoną wędzoną.
Cukinie wydrążone ułożyć na blaszce albo na papierze i włożyć do nich farsz. Zapiekać w piekarniku ok 40 min na 200 stopni na termoobiegu.
Po upieczeniu posypać świeżą natką pietruszki.
Możemy także zrobić dodatkowo pastę pomidorową i zmieszać z farszem i tak faszerować cukinie :),
UWAGA!
FARSZ Z FASZEROWANYCH CUKINII MOŻEMY JEŚĆ NA SUROWO TAKŻE :).
SMACZNEGO :)
Zapraszam na nasz FUN PAGE Postne Kulinaria gdzie będziecie mieli wszystko poukładane po kolei
Zapraszam do grupy wsparcia na fb
Zapraszam na film świadectwo po poście
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz