KOTLECIKI NA BAZIE MARCHEWKI
Takie kotleciki możemy przyrządzić na dwa sposoby albo na słodko, albo na słono.
Podaję dwie wersje.
KOTLECIKI NA SŁODKO DESEROWE
(ilości każdy ustala sam w zależności na ile osób i dni sobie przygotowuje)
SKŁADNIKI :
Marchew (odpady po wyciśnięciu soku )
Jabłka 4 sztuki starte na tarce
Cynamon
Sok z cytryny
Skórka z cytryny drobno starta dla aromatu
PRZYGOTOWANIE:
Łączymy składniki razem, formujemy dłońmi na kotlety wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy 40 minut w piekarniku aż złapią kolor przypieczony .
KOTLECIKI NA SŁONO OBIADOWE
SKŁADNIKI:
Marchew ( odpady po wyciśnięciu soku)
2 średnie cebule
1 ząbek czosnku
1/2 cukini
Natka Pietruszki
Sól
Pieprz
Kurkuma
Papryka czerwona wędzona w przyprawie
PRZYGOTOWANIE:
Składniki pokroić w kostkę, cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach wszystko połączyć.
Doprawić do smaku przyprawami.Formować kotleciki. Wyłożyć na papier do pieczenia .
Piec ok 40 minut do zarumienienia.
Świetnie smakują z frytkami z dyni :)
Smacznego.
ZAPRASZAMY NA NASZ FANPAGE NA FACEBOOKu
https://www.facebook.com/PostneKulinaria
Zapraszamy na nasz blog
http://postnekulinaria.blogspot.com/
Zapraszamy do Grupy wsparcia na Poście warzywno owocowym wg. Dr Ewy Dąbrowskiej
Post / Dieta wg dr Ewy Dąbrowskiej - pomoc i wsparcie :)
Nasz Kanał na YouTube
Kanał YouTube - Zdrowe Żywienie
https://www.facebook.com/PostneKulinaria
Zapraszamy na nasz blog
http://postnekulinaria.blogspot.com/
Zapraszamy do Grupy wsparcia na Poście warzywno owocowym wg. Dr Ewy Dąbrowskiej
Post / Dieta wg dr Ewy Dąbrowskiej - pomoc i wsparcie :)
Nasz Kanał na YouTube
Kanał YouTube - Zdrowe Żywienie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz