czwartek, 9 marca 2017

FASZEROWANE JABŁKA NA POŚCIE - PRZEPIS

FASZEROWANE POSTNE JABŁKA PIECZONE 

PRZEPIS:



SKŁADNIKI:

1 duże jabłko do faszerowania




1 małe jabłko do starcia na tarce
kawałek marchewki 
kawałek dyni piżmowej 
2 cm imbiru
cynamon

PRZYGOTOWANIE:

Jabłko duże wydrążyć, a małe zetrzeć na tarce na małych oczkach


Następnie zetrzeć na tarce na małych oczkach  imbir, marchewkę, dynię i jabłko małe i połączyć razem.



Tak przygotowane jabłka włożyć do piekarnika i piec 40 minut w temperaaturze 180 stopni .
Po upieczeniu posypać cynamonem.


Życzę smacznego łasuchom :)

3 komentarze:

  1. Są wspaniałe.... bo na poście często się miewa tzw "zachciewajki". Dziękuję za ten przepis i pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moje są obecnie w piekarniku :) Jeszcze 34 minuty :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Już mi język ucieka .....ide zrobic wszystko mam .

    OdpowiedzUsuń