PRZEPIS NA OCET JABŁKOWY
Na ocet jabłkowy,
który ma wiele drogocennych i zbawiennych właściwości dla naszego organizmu,
będziemy dłużej czekać niż na inne kwasy bo aż 5 tygodni,
ale warto, bo mamy swój i bez konserwantów.
który ma wiele drogocennych i zbawiennych właściwości dla naszego organizmu,
będziemy dłużej czekać niż na inne kwasy bo aż 5 tygodni,
ale warto, bo mamy swój i bez konserwantów.
SKŁADNIKI:
(przepis jest na 1 słoik litrowy)
Obierki z jednego kilograma jabłek, mogą być także ogryzki jak robimy szarlotkę lub przeciery jabłkowe.
2 duże stołowe łyżki miodu PRAWDZIWEGO
Woda przegotowana o temperaturze pokojowej
PRZYGOTOWANIE:
Do słoika wkładamy obierki od jabłek, dodajemy wodę i miód.
Odstawiamy na 5 tygodni pod gazowym przykryciem.
Obierki nie mogą wystawać poza wodę.
Kolor octu jest uwarunkowany kolorem skórek od jabłek.
Odstawiamy na 5 tygodni pod gazowym przykryciem.
Obierki nie mogą wystawać poza wodę.
Kolor octu jest uwarunkowany kolorem skórek od jabłek.
POWODZENIA :)
Zapraszam na nasz FanPage na Facebooku
https://www.facebook.com/PostneKulinaria
Zapraszam na kanał na YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCMDadefuky7F4cAb_noKQdw
Zapraszamy na Film - Dlaczego powstał kanał na YouTube ZDROWE ŻYWIENIE TV ?!
Zapraszam na nasz FanPage na Facebooku
https://www.facebook.com/PostneKulinaria
Zapraszam na kanał na YouTube
https://www.youtube.com/channel/UCMDadefuky7F4cAb_noKQdw
Zapraszamy na Film - Dlaczego powstał kanał na YouTube ZDROWE ŻYWIENIE TV ?!
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńZrobiłam tak jesienią z własnych jabłek niepryskanych i niestety ocet cały czas śmierdział winem ... w niczym nie przypominał słodkiego zapachu kupnego octu. Dwa wielkie słoje musiałam wylać :(
OdpowiedzUsuńSzanowna Pani,
OdpowiedzUsuńdziękuję za fantastyczny blog.
Mam pytanie, w jaki sposób jak w słoiku utrzymać jabłka pod powierzchnią wody?
Cały czas wypływają...
Czym je przyciążyć, skoro otwór słoika jest mały?
Z pozdrowieniami
Iwona